Det har varit en mycket trevlig utställningshelg i Umeå. Lika fantastiskt roligt med alla dessa fina katter. Det är inte bara Ragdollen som är vacker. Fast jag har nog lite svårt att inte säg att de är vackrast ändå som ni nog säkert kan förstå. Och så är det ju alla dessa fantastiska människor som så gärna pratar katt. Mina arbetskamrater har fått en liten paus i mina ansträngningar att göra dem till kattälskare.

Jag har hunnit vara på några utställningar både här hemma i landet och i Norge. Men inte får man sluta att vara nervös och tro att man får lite rutin för det. Det började med att badet blev inte av förrän torsdagkvällen. Snäll och duktig och inga problem med det. Men hur såg han ut nästa mogon! Som något randigt. Ja jag vet inte vad. Så det var bara att rikta in sig på nytt bad när vi anländer till hotellet.

Först måste vi stilla hungern med lite mat och sedan göra rummet lite mysigare. Flytta nattduksbordet och skjuta ihop sängarna! Ni vet. Det, är ju mysigare. Men då tittar det fram en massa skräp underifrån sängen. Sopar ihop och kikar inunder om allt är med. Men titta! Sängbottens undersida har helt torkat ihop. Det hänger och dammar en massa därifrån. Till receptionen bär det av för att förklara att där inne kan man inte ha en nybadad katt. Full förståelse fick vi men lite tid gick till att hitta ett nytt rum. Och tid tyckte jag inte att vi hade gott om!!

Ett nytt rum fick vi och Torsten måste få lukta in sig där också innan badet kunde bli av. Lika snäll och duktig denna gång och jag fick också lov att använd hårblåsen på honom. Det har mina flickor vägrat. Han njöt i fulla drag över att bli så ompysslad. 

När vi då kommit till utställningen och gjort ordning buren så tittar jag i katalogen för att se när det är vår tur att visa upp Torsten. Tre katter före. Det är lungt. Då hinner jag fluffa till honom och se till att han kan vara en stund i mitt knä för att tryggt kunna vänja sig vid atmosfären. Det är ju hans första utställning! Hinner inte tänka tanken klart så ropar de efter oss. De tre katterna före oss är frånvarande. Ut med katten och fram till domaren. Torsten tyckte nog att det var lite läskigt men han fick jätteberöm för päsen!! Ja, han fick beröm hela han. Ex1 båda dagarna och nominerad till panelen på söndagen. Då glömmar man fort bort all nervositet som har varit.  

                                         

 

Ser fram emot nästa utställning. Var och när vet jag inte för närvarande. / Greta