Vecka 48, år 2015 har verkligen varit en händelserik vecka i Sotarhusens katteri!!!

Nu vet jag också vad som gömde sig i Bellas och Doris stora magar. Först ut bland de två var Doris. Hon födde två sötnosar på torsdag eftermiddag. Allt gick bra men under natten var hon påtagligt medtagen. Då blev jag så misstänksam att det kanske fanns något kvar i magen, men svårt att bli riktigt säker. Hon blev lugnare mot efternatten och både åt och drack. Så då blev jag också lugnare. Men när hon på morgonsida klev upp för att besöka toalådan kunde jag känna igenom henne bättre. Känner då fosterrörelser på ena sidan. Får löfte om att komma till djurkliniken. Akut kejsarsnitt blev det och kullen består nu av tre medlemmar. Mamma och de små mår bara bra. Det som är lite problematiskt..... Doris är så känslig för ungarnas vassa klor på sin renrakade mage när de ska dia. Stödmatning har det fått bli så besöket vid magen inte blir så långvarigt.


Ja, inte ska man då förringa katternas uppfinningsrikedom...... Doris har bäddat ner sig i hörnet. så att det blev en "liten brunn" att ligga i. Kurar ihop sig där så att magen blir så liten som möjligt men ända tillgång till sina tuttar så att de kan dia. Jag satt där och tittade på medan hon grävde där i hörnet och förstod ingenting. Men när hon då hade ordnat till sig och ungarna intagit sina positioner....ja då kan man inte annat än beundra henne.


Lite svår att dokumentera i bild, men det var så roligt att se hennes lösning. Det här är ju hennes första kull!!!


Här är Bella med sin fyra småttingar. Kullen föddes på natten mot söndag. En timme tog det, så var alla födda. Duktig mamma med sin tredje kull. Sköter sina barn på bästa sätt och så är hon så angelägen att gå och se hur det går för Doris.

Smulan hon bara myser med sin Hilma. Hon är så stolt och nöjd i sin bolåda. Det är nästan så att man glömmer att hon finns.......Gör inget väsen av sig, bara är....


Hilma har hunnit bli en vecka....i dag..... söt är hon då....

Här kan man verkligen prata om "bolådehäng" Nu är det bara att hoppas på att allt går bra i fortsättningen för mammorna och barnen.

Nu siktar vi in oss på andra advent och mys med alla katterna.

/Greta